I Sverige har vi ett relativt kallt klimat, vilket gör att många söker sig till varmare länder på semester. Ett omåttligt populärt resmål för svenskar är Grekland och inte minst de grekiska öarna med sina vackra landskap. Från Sverige har du goda chanser att hitta billiga charterresor till grekiska öar.

Åka och bo billigt

Priset på charterresor varierar kraftigt beroende på vart du vill åka. Grekland ligger inte särskilt långt bort och är dessutom ett populärt resmål för svenskar, vilket också gör att det många gånger är relativt billigt. Om du väljer att åka med flygbolag så som Ryan Air eller KLM kan du hitta många billiga charterresor till Grekland.

Populära grekiska resmål

Ett populärt och billigt alternativ vad gäller resor till Grekland är kända öar så som Kreta, Rhodos och Zakynthos. Hit går många flyg och det finns många hotell eller andra boendeformer att välja bland. Du kan köpa ett charterpaket som ger dig både boende och flygresa i ett, men billigast brukar vara att hyra ett rum eller bostad och köpa flygresan separat.

Ö i Grekland

Res billigt genom att planera

Att åka till Grekland är populärt bland svenskar och många gånger relativt billigt. Förutom själva resan finns det många sätt att komma undan billigare på. Planera resan i god tid för bättre chans till billiga flyg, alternativt köp en sista minuten-resa. Du kan också hyra en bostad med kök, så slipper du att betala dyra pengar för att äta ute varje dag.